“En Josep Maria és un home que no fa soroll, silenciós i autèntic. Es caracteritza per la seva humilitat, la bondat, l’esperit de servei i la disponibilitat”, van ser les paraules de reconeixement sobre Josep Maria que els organitzadors del premi van compartir amb l’auditori.

És fill de Josep Maria Planas Andiñach, natural d’El Masnou i de Maria Elgström Garcia (1931-2021) natural d’El Masnou, que era filla de pare alemany i de mare catalana. La seva mare, dona d’una fe arrelada i viscuda, va mantenir sempre a casa les tradicions alemanyes de Nadal i Pasqua, fent-les viure a fills i nets.

En Josep Maria es va formar a Sarria como Enginyer Químic. Casat amb Pepi Boada Barbany, van tenir tres fills: Josep Maria, Martí i Laia. La seva esposa, Pepi, va morir el passat 11 de juny. En Josep Maria la va acompanyar admirablement en tot el procés de malaltia.

Des de fa anys és secretari de l’Associació d’Amics de Sant Jeroni de la Murtra, destinada a donar suport a l’àmbit de repòs religiós i cultural del Monestir. Col·labora també en la pastoral del Santuari de Santa Eulàlia de Vilapicina, a Horta.

Acte de Lliurament Premis “Climent Mur” – Organitzat per l’Àrea Cultural Oriol – Santa Coloma de Gramenet: