La Llibreria Ona i Cossetània Edicions es compaluen a convidar-vos a l’acte de presentació del llibre

Colom. 500 anys enganyats

Per què s’amaga l’origen català del descobridor d’Amèrica de Charles Merrill L’acte tindrà lloc dijous 29 d’octubre, a 2/4 de 8 del vespre, a la llibreria Ona (Gran Via de les Corts Catalanes, 654. Barcelona)
La presentació anirà a càrrec de Francesc Albardaner, president del Centre d’Estudis Colombins i de Joaquim Arenas i Sampera, co-fundador i ex-president del Centre d’Estudis Colombins

Des dels Estats Units d’Amèrica, Charles J. Merrill, professor de la Universitat de Mount Saint Mary, ha estudiat durant divuit anys tota la informació i les teories existents sobre els orígens de Cristòfol Colom. Per tant, les seves conclusions, publicades a l’estat de Washington el 2008 amb el títol Colom of Catalonia: Origins of Cristopher Colombus revealed, no són fruit de l’apassionament propi de qui vol “escombrar cap a casa”. Amb aquest llibre, Merrill demostra amb rigor que el descobridor d’Amèrica era un català que mantenia una antiga enemistat vers la família dels Reis Catòlics, i per això els monarques van ocultar la catalanitat de Colom i van fomentar la idea que era italià. La mentida va guanyar credibilitat perquè es va anar repetint de forma autoritzada fins que es va convertir en un dogma històric. Però, com diu l’autor: “Fins a cert punt, és possible que el mateix Colom i la seva família acceptessin aquest engany. Devien tenir-hi les seves raons. Però no hi ha cap motiu perquè nosaltres hi estiguem d’acord.”