Karakia

Els colors del verd-1” 15 de maig de 2007 (Comunitat colombiana-1)

Una de les comunitats que ha crescut més en els darrers anys a Catalunya és la dels colombians. Vénen sobretot del centre del país, on hi ha la capital, Bogotà, i en menys nombre també de la costa del Carib. La majoria ho fan perquè busquen millors opcions de vida per a ells i els seus, però també n’hi ha que arriben fugint d’un país amb problemàtiques polítiques i socials que fan difícil viure-hi. Ens acostarem a aquesta comunitat a partir d’una de les manifestacions festives més grans de Colòmbia, el Carnaval de Barranquilla. Els colombians que provenen d’aquella ciutat costanera s’han acabat afegint a la rua del Carnaval de Barcelona. L’Erika i la Doris en són dues protagonistes i amb elles aprendrem a fer un dels plats més populars de Curramba, que és com es coneix també Barranquilla. Coneixerem, gràcies a la Flor, la cuina amb matriu africana del Chocó, una de les zones més desconegudes del país. I amb la Carmen Elisa farem sancocho i parlarem dels indis kogüis, habitants de la Sierra Nevada de Santa Marta. Algunes de les seves llegendes ens remeten als orígens de la creació.