Barcelona!

Barcelona & Modernity: Picasso, Gaudí, Miró, Dalí

October 15, 2006, through January 7, 2007

Organized by the Cleveland Museum of Art and the Metropolitan Museum of Art in New York, in association with the Museu Nacional d’Art de Catalunya, in Barcelona, this is the first exhibition in North America to examine a remarkable 71-year period (1868-1939) when Barcelona transformed itself from a city of provincial culture into one of the most dynamic centers of modernist art and architecture in Europe.

The exhibition will be on view March 5, 2007, through June 3, 2007, at the Metropolitan Museum of Art in New York City.

Exposició de pintors catalans universals als Estats Units

El Cleveland Museum of Art acull del 15 d’octubre del 2006 al 7 de gener del 2007 l’exposició Barcelona and Modernity: Picasso, Gaudi, Miró, Dalí. És la primera exposició que es presenta als Estats Units per examinar un període -del 1868 al 1939- en què Barcelona va ser un dels centres d’art modernista i d’arquitectura més dinàmics d’Europa.

La mateixa exposició s’exhibirà del 7 de març al 20 de maig al Metropolitan Museum of Art de Nova York.

L’exposició ha estat organitzada pel Cleveland Museum of Art i el Metropolitan Museum of Art de Nova York en associació amb el Museu Nacional d’Art de Catalunya, amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull.