Situat al carrer Antonio Machado de Barcelona

Denuncien l’aparició d’amenaces racistes contra el Casal Equatorià de Catalunya

La Federació d’Entitats Llatinoamericanes a Catalunya, FEDELATINA, ha denunciat l’aparició de pintades racistes als exteriors del local del Casal Equatorià de Catalunya, a la barriada de Canyelles a Barcelona. Es tracta d’amenaces de l’estil “os vamos a matar” que a més estan acompanyades per la reproducció d’una esvàstica nazi. Segons FEDELATINA, aquests actes vandàlics, xenòfobs i racistes són obra d’un petit grup que pretén hipotecar el futur del conjunt de la societat catalana.

“Des de la Federació d’Entitats Llatinoamericanes a Catalunya, FEDELATINA, venim treballant per aconseguir, que en el menor temps possible, els immigrants participem activament com a ciutadans i d’aquesta manera aconseguir una societat més cohesionada, més justa i solidària.

Aquest esforç i interès de Fedelatina es manifesta també en l’obertura d’espais de trobada ciutadana, com el Casal Equatorià de Catalunya, amb seu al carrer Antonio Machado número 24, al barri barceloní de Canyelles, la gestió del qual és a càrrec de l’Associació d’Equatorians de Catalunya.

La façana del casal equatorià compta amb un cartell que convida a compartir fraternalment cada pas d’integració d’aquest col·lectiu a Catalunya. No obstant això mentre molts obren portes, uns pocs intenten tancar-les. Els graffitis sobre la persiana del Casal i els danys provocats no es destaquen precisament per ser un adequat missatge de benvinguda.

Des de FEDELATINA repudiem els actes vandàlics, xenòfobs i racistes d’un petit grup que pretén hipotecar el futur del conjunt de la societat catalana”.