Presidit per Pasqual Maragall, president de la Generalitat

Presentació de la Fundació Casa Amèrica Catalunya al Palau de la Generalitat amb intervenció de l’escriptor mexicà Carlos Fuentes

El pròxim dijous 7 de setembre, a les 13:00 hores, a l’Auditori del Palau de la Generalitat, tindrà lloc l’acte de presentació de la Fundació Casa Amèrica Catalunya, entitat que té com a patrons fundadors la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i el Ministeri d’Assumptes Exteriors del Govern d’Espanya (a través de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional, AECI).

L’acte estarà presidit pel president de la Generalitat de Catalunya, Pasqual Maragall, i comptarà amb una intervenció de l’escriptor mexicà, premi Cervantes de Literatura, Carlos Fuentes. El mestre xilè resident a Catalunya, Eulogio Dávalos, clourà l’acte interpretant peces per a guitarra clàssica.

La Fundació Casa Amèrica Catalunya es va constituir el passat 16 de juny i té un patronat format per 20 membres encara que els estatuts de la recent creada entitat permeten augmentar el seu número fins a un total de 28. Cadascun dels patrons fundadors –AECI, Generalitat i Ajuntament de Barcelona– té 5 representants en el Patronat, la composició del qual es completa amb altres 5 components nomenats pels socis de l’Institut Català de Cooperació Iberoamericana (ICCI), que s’integra en la Fundació Casa Amèrica Catalunya.

L’ICCI és l’entitat pionera en la cooperació entre Espanya i Iberoamèrica ja que, amb la denominació de Casa de América de Barcelona, va ser creat al 1911. D’aquesta forma, la Fundació Casa Amèrica Catalunya hereta tot l’imponent llegat de l’ICCI cultivat durant gairebé cent anys d’activitat.

El mateix dia de la constitució de la Fundació Casa Amèrica Catalunya es va celebrar la primera reunió del seu patronat, que va decidir nomenar Antoni Traveria director general de l’entitat.

Així mateix, en el decurs de la seva estada a Barcelona, Carlos Fuentes presentarà la seva darrera novel·la, “Todas las familias felices”, publicat per l’editorial Alfaguara.