‘Stomp’ a la cubana

Una invasió de ritmes cubans arriba al Teatre Tívoli amb l’espectacle ‘Sonlar’

Escombres, ventalls, bateries, dòminos són els estris que empra per fer música la companyia que dirigeix René de Cárdenas en el seu nou espectacle Sonlar, fins al 16 de juliol es pot veure al Teatre Tívoli de Barcelona.

Amb certes similituds amb els recurrents Stomp, els dotze artistes que seran dalt de l’escenari creen tot tipus de sons cubans amb els estris més comuns de l’illa, ja que no compten amb cap instrument musical. Un és una sabatilla de dit feta de fusta que utilitzen per representar la seva particular Danza de las chancletas -ball que els esclaus cubans ballaven per Carnaval durant l’època colonial- plena de acrobàcies. A Sonlar no només es balla salsa o ritmes pròpiament cubans, sinó que també hi ha hip-hop, breakdance i jazz. Tot per poder imitar els sons que es poden sentir un dia en un descampat caribeny amb percussions i danses cubanes incloses.

La companyia porta el mateix nom que l’obra i està dirigida Cárdenas, antic ballarí d’alguns dels espectacles de Víctor Ullate i Alícia Alonso i que amb el seu primer muntatge vol convidar els espectadors a tastar un “trosset de l’Havana”.