19/05/2006
Dissabte, a les 00.40, al 33

“CRISTÒFOR COLOM I LES AMÈRIQUES”, DISSABTE A “MILLENNIUM”

Dissabte, la taula rodona de “Millennium” girarà al voltant d’aquesta qüestió. A continuació, per il·lustrar el col·loqui s’emetrà el documental “L’apropiació del descobriment d’Amèrica: una conspiració d’estat?”.

“Cristòfor Colom i les amèriques” és el tema de debat d’aquesta setmana a “Millennium”. Els convidats del programa seran Jordi Bibeny, membre de la Fundació d’Estudis Històrics de Catalunya; Gabriella Airaldi, professora d’Història Medieval a la Universitat de Gènova; Consuelo Varela, investigadora del CSIC; Jaume Aymar, president de la Fundació Catalunya-Amèrica; i Cecilia Rossetto, actriu.

A continuació, per il·lustrar el debat s’emetrà el documental “L’apropiació del descobriment d’Amèrica: una conspiració d’estat?”.

L’APROPIACIÓ DEL DESCOBRIMENT D’AMÈRICA: UNA CONSPIRACIÓ D’ESTAT?

Una dona segueix les pistes que li dóna un historiador sobre la falsificació històrica que envolta els fets relacionats amb el descobriment d’Amèrica. Amb l’ajuda de moltes converses amb historiadors es van posant de manifest les manipulacions i les tergiversacions històriques i polítiques iniciades per la Corona de Castella.

Producció: Pilar Montoliu / TVC, 2003
Direcció: David Grau / Durada: 71 minuts
Guió: David Grau basat en “Brevísima relació de la destrucció de la història” de Jordi Bilbeny
Fotografia: Doménec Gilbert (color)
Intèrprets: Carme Sansa (conductora), Anna Abadia (bibliotecària), i la participació dels historiadors Jordi Bilbeny, Armand de Fluvià i Ferran Juste