A punt de complir el seu primer any d’existència
L’Orquestra de Cambra Iberoamericana de Catalunya ofereix un concert a l’Auditori de Lleida el pròxim 15 de desembre

Fuente: Americat

El pròxim 15 de desembre, a les 20:00 hores, a l’Auditori Municipal de Lleida “Enric Granados”, l’Orquestra de Cambra Iberoamericana de Catalunya, efectuarà el seu primer concert fora de Barcelona des que va ser constituïda, fa gairebé un any, a finals de gener de 2005. Segons Pablo González, director de l’Orquestra, es tracta d’un esdeveniment molt important ja que “sempre havíem tingut la idea de dur a terme concerts fora de Barcelona”.

L’Orquestra de Cambra Iberoamericana de Catalunya està conformada per un total de 32 músics, tots ells residents a casa nostra, de 8 països diferents: Cuba, Veneçuela, Colòmbia, Mèxic, Argentina, El Salvador, Uruguai i Catalunya, i és l’única de les seves característiques a Europa. “El nostre repertori es basa en la difusió de la música iberoamericana, la gran exclosa a Europa, on domina la música anglesa, francesa i alemanya. La nostra intenció és rescatar la música oblidada dels compositors iberoamericans”, explica Pablo González.

El repertori previst per l’Orquestra de Cambra Iberoamericana de Catalunya per al concert de Lleida –que té el suport de l’Institut Català de Cooperació Iberoamericana (ICCI/Casa Amèrica Catalunya)– segueix aquesta línia de difondre l’obra de nous compositors iberoamericans. Així, a la primera part, interpretaran la “Fuga Criolla”, del compositor veneçolà del segle XIX Juan Bautista Plaza, i l’obra per a piano “Galas de Sur”, de l’argentí i membre de l’Orquestra, Maurizio Annunziata. A la segona part, el programa inclou el tango amb maquetació per a corda “Adiós Nonino”, de l’argentí Astor Piazzolla; tres nadales veneçolanes i catalanes; la “Fuga con pajarillo”, del compositor de Veneçuela Aldemaro Romero, i una “sorpresa” final, segons que ha anunciat el director de l’Orquestra.

“Per a nosaltres, el concert de Lleida és especial perquè l’Auditori, per la seva concepció i per la seva acústica, és un teatre molt important d’Europa. Es en sí mateix un Conservatori i nosaltres volem mostrar la música catalana i iberoamericana al públic i també als estudiants de música, per tal d’enriquir la seva formació”, subratlla Pablo González.