La Cobla Principal del Llobregat a Buenos Aires
Font: Garouna.com

La cobla La Principal del Llobregat actuarà els dies 27, 28 i 29d’octubre a Buenos Aires dins el marc de la IX Trobada Cultural de Casals Catalans del Con Sud d’Amèrica, organitzat pel Casal Català de la capital argentina.

La cobla oferirà un selecte concert de sardanes i música per a cobla en el Teatre Margarida Xirgu de Buenos Aires, sota la direcció del seu director titular, el mestre Daniel Antolí, així com una audició de sardanes al Parque Lezama. Dins de la programació, la cobla estrenarà una sardana del mestre Tomàs Gil i Membrado composta per a aquesta ocasió.

Els diferents actes de la trobada també comptaran amb l’actuació del grup d’havaneres Els Pescadors de l’Escala i del grup de folk-rock Mesclat, Així com grups de castellers. A la vegada s’oferiran tallers de dansa amb Lluís Calduch, conferències a càrrec de Josep Cubells vicepresident del F.C. Barcelona-, dels corresponsals del Catalunya Radio, cursos de capacitació per a professors, completant una extensa oferta cultural.

Catalunya Ràdio des d’un estudi muntat en el Casal, transmetrà en directe per a Catalunya els tres dies de la trobada.

TV3 donarà també una àmplia cobertura als esdeveniments de les jornades.

La cobla La Principal del Llobregat ha destacat per un rigorós treball perla qualitat i l’actualitat de la sardana i la música per a cobla, que aportaren en la celebració dels seus setanta-cinc anys, l’any passat, l’estrena d’obres dedicades Ofrena d’aniversari d’Antoni Ros Marbà i “El LlobregatSalvador Brotons, estrenades al Palau de la Música de Barcelona, i de l’espectacle de cobla-fusió Camí d’Apira, amb guió de Jordi Lara i música de Jorge Sarraute dins el Fòrum de les Cultures Barcelona 2004 i a la gala dels Premis Nacionals de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i rebent els seu reconeixement amb l’atorgament de la Creu de Sant Jordi.