Estela Barnes de Carlotto, doctora honoris causa per la UAB

La Universitat Autònoma de Barcelona investirà doctora honoris causa a Estela Barnes de Carlotto, presidenta de l’associació argentina Abuelas de Plaza de Mayo, en un acte que tindrà lloc el pròxim dia 4 d’octubre, a les 12 hores, a la sala d’actes de l’edifici del Rectorat de la UAB. Aquest acte inaugurarà també el curs acadèmic de les Facultats de Filosofia i Lletres, Dret i Ciències Polítiques i de Sociologia.

Estela Barnes de Carlotto (1930, Buenos Aires, Argentina), lluitadora incansable pels drets humans i per la recuperació d’una memòria segrestada, és la presidenta de l’associació Abuelas de Plaza de Mayo, la qual ja ha localitzat aproximadament 80 nens sostrets al llarg de la dictadura militar argentina.

Aquest reconeixement és, segons els seus promotors, un homenatge a Estela Barnes de Carlotto, per ella mateixa, per allò que representa de la història argentina recent, i per la seva trajectòria al davant de l’associació Abuelas de Plaza de Mayo. En definitiva, un homenatge a la recuperació de la memòria que tot allò comporta.

Així doncs, la memòria i el reconeixement als qui es dediquen a rescatar-la seran els eixos centrals de l’acte en el qual la UAB concedirà el doctorat honoris causa a Estela Barnes de Carlotto.