Avui a la Casa Amèrica
c/ Còrsega, 299. Barcelona | 19 de Septembre de 2005 | 20:00 h.

Dins del cicle de cinema que recull una selecció de pel·lícules de la passada Mostra de Cinema Llatinoamericà de Lleida, projecció del film “La Sombra del caminante“, una producció colombiana de l’any 2004 dirigida per Ciro Guerra.

LA SOMBRA DEL CAMINANTE
Direcció: CIRO GUERRA

En aquesta ben pensada opera prima, el precoç realitzador colombià Ciro Guerra, de vint-i-tres anys, dissecciona greus problemes de la seva societat, com la pobresa i la violència. Mañé ha perdut una cama i per això no pot trobar una feina, la seva situació econòmica és difícil i no té diners per pagar la renta. La seva invalidesa el fa blanc de mofes i menyspreu. Recorrent els carrers de la ciutat, buscant la manera de sobreviure, coneix un silletero, un home que, com a mitjà de vida, s’ha inventat la professió de carregar gent pel centre de Bogotà. Entre amdós sorgirà una relació d’amistat, des de la qual poden veure amb una mica d’optimisme els seus futurs. Però com en molts colombians, el passat personal d’experiències de violència és una pesada llosa per a tots dos, que els uneix tant com els separa.

CIRO GUERRA (1981. Río de Oro. Colòmbia) Cursà estudis de cinema i televisió a la Universidad Nacional de Colombia. Dirigí els curtmetratge Silencio i Alma, el documental Documental siniestro: Jairo Pinilla, cineasta colombiano, i el curt d’animació Intento, amb els quals ha obtingut nombrosos premis en festivals. La sombra del caminante és el seu primer llargmetratge, ha estat exhibit en nombrosos festivals i representarà Colòmbia en els Oscar.

LA SOMBRA DEL CAMINANTE (Colòmbia)
2004. Color. 89 min. Castellà
Direcció: Ciro Guerra
Guió: Ciro Guerra
Producció: Tucán Producciones Cinematográficas
Fotografia: Emmanuel Rojas
Música: Richard Córdoba
Edició: Ricardo Cortes i Iván Wild
Intèrprets: César Badillo, Ignacio Prieto Saravia, Lowin Allende, Julián Díaz, Adelaida Corredor