Ets aquí?

Del 12 de gener fins el 20 de febrer de 2005 el Teatre Romea de Barcelona.Els actors catalans Clara Segura i Joel Joan

L’Argentí Javier Daulte és l’autor i el director d’aquesta obra en què es mostren les misèries i les alegries de dos joves que s’estan mudant per començar a viure en parella. Però, a aquesta nova experiència, hi apareix un inconvenient inesperat: el nou apartament l’habita un home invisible.

Javier Daulte escriu Ets Aquí? fruit d’un encàrrec per a la inauguració del Festival Fronteras de Teatro Latino de Londres, l’any 2002, es per això que es va estrenar oficialment en la seva primera versió amb un únic personatge masculí i en llengua anglesa a l’Old Vic Theatre de Londres, el 2002. El maig del 2003, el muntatge es va presentar de nou en el Blue Elephant Theatre de Londres, i el 12 de febrer de 2004 es va estrenar en el Teatre del Poble de Buenos Aires. Dramaturg, director teatral i guionista de televisió, Javier Daulte ha produït obres com ara Criminal, Martha Stutz, La escalera humana, Gore i Bésame mucho. El 2003, el Teatre Lliure va oferir per primera vegada una versió en català d’un text de Daulte: 4D Òptic.

Amb motiu de l’ estrena de Ets Aquí?, durant el mes de gener de 2005, la Fundació Romea organitza un cicle de teatre dedicat a l’ Argentina amb l’ objectiu d’ oferir una aproximació a la dramatúrgia d’ aquest país. El cicle començarà el 20 de gener amb un curs d’ escriptura teatral a càrrec de Javier Daulte i continuarà durant els tres dilluns següents, amb una conferència i dues lectures: d’ una banda, el dia 24 de gener la fundació ha convidat el crític, historiador i docent de la Universitat de Buenos Aires, Jorge Dubatti, qui oferirà una panoràmica sobre el teatre argentí durant el segle XX i fins als nostres dies. Pel que fa a les lectures dramatitzades, els dies 31 de gener i 7 de febrer el Romea presentarà dues obres de dos autors de generacions diferents: el jove Rafael Spregelburd, una dels noves veus del teatre argentí, i el veterà i reconegut director Juan Carlos Gené. Tots els actes, inclòs el curs de Javier Daulte, seran gratuïts.