A les dues plantes de l’edifici es troba el Centre d’Interpretació Catalunya-Amèrica, espai dedicat a la promoció i difusió de les relacions catalano-americanes. Compta amb les Sales Ramon Pané dedicades a exposicions permanents i temporals, una biblioteca especialitzada i espais per trobades. Les sales d’exposició permanent presenten les següents temàtiques:
1. NAVEGACIÓ. Saló ambientat com si d’una sala d’indians es tractés, amb una llar de foc, mapes antics i decoració vinculada als temes de la navegació i als viatges que han enllaçat Amèrica i Catalunya.
2. INDIANS. Menjador principal que compta amb un mural, de l’artista Alex Marot, representant una casa d’indians i diversos retrats i objectes d’indians.
3. FRA RAMON PANÉ, ALBADA D’UN NOU MÓN. Sala que presenta la figura de fra Ramon Pané, jerònim de la Murtra que va acompanyar a Colom en el segon viatge i és considerat el primer etnòleg d’Amèrica i un dels primers missioners. Aquest espai mostra el context històric de Pané, tant a Europa com al Carib, amb textos, imatges i peces.
4. CRISTÒFOL COLOM I EL COLOMBINISME. Tenint com a marc que el monestir va ser l’escenari de l’entrevista de Colom amb els Reis Catòlics hi ha una sala dedicada a l’Almirant. El colombinisme va ser viscut amb molt d’entusiasme a finals del s.XIX a Catalunya, com a mostra una de les peces principals de la sala és un llit commemoratiu del quart centenari de l’arribada de Colom a Amèrica, entre d’altres peces de l’època.
5. LA CAPELLA DE FELIP II. Referències de les diverses visites reials al monestir en una petita habitació que comunica amb l’església, i des de la qual la història diu que Felip II va oir missa.
BIBLIOTECA. A la planta baixa trobem la biblioteca de la Fundación, la qual conté exemplars amb temàtica catalano-americana. Els llibres ja estan catalogats i es troben en procés de informatització per posar el catàleg digital en internet. Les visites i consultes a la biblioteca són concertades.