El passat 6 de gener de 2023, en el Monestir Sant Jeroni de la Murtra, seu de la Fundació Catalunya Amèrica, es va celebrar un homenatge al folklorista, escriptor i pedagog, Joan Soler Amigó. L’acte va consistir en la lectura dramatitzada del seu poema, “El País del Sol Nou” i va estar a càrrec d’Albert López Vivancos.

L'actor badaloní Albert López Vivancos va realitzar la lectura dramatitzada del poema de Joan Soler Amigó

Foto: Antonio Arévalo

Badalona, 9 de gener de 2023

“Els tres astròlegs és miren i somriuen. L’or de l’amistat, l’encens dels delícies, la mirra de la vida i de la mort. Els tres estels eren un sol estel!”, descriu Joan Soler Amigó en el seu poema en el qual fa un relat del camí dels tres reis mags cap al País de Sol Nou.

L’acte es va iniciar amb la intervenció del president de la Fundació Catalunya Amèrica Sant Jeroni de la Murtra, Jaume Aymar, que va destacar que el títol del poema s’identifica amb la Catalunya que Joan Soler somiava. Per part seva, Teresa Biayna que en altre temps fou patrona de la Fundació i fotògrafa del llibre de Joan Soler, va recordar les trobades que va compartir l’autor en el monestir Sant Jeroni de la Murtra i que van contribuir a la riquesa literària i lingüística de la seva obra.

Per a finalitzar l’acte, l’actor badaloní Albert López Vivancos, va submergir als assistents en el poema de Joan Soler. Per a aconseguir-ho, la llum del teatre va il·luminar, un a un, a cada Rei Mag, la qual cosa va ser l’escena ideal perquè López Vivancos dramatitzés les situacions del camí cap a Betlem de Melcior, Gaspar i Baltasar.

Amb aquest acte la Fundació Catalunya Amèrica Sant Jeroni de la Murtra destaca la trajectòria de Joan Soler i Amigó i les seves aportacions com a patró de la Fundació fins al dia del seu decés el passat 1 de gener de 2022.

Us convidem a veure l’acte en el nostre canal de YouTube: